Personer som går i tog og bærer en banner med teksten BPA = LikestillingTil tirsdag (3. desember) er det FN sin internasjonale dag for funksjonshemmede. I år er temaet “bryt barrierer, åpne dører: for et inkluderende samfunn og utvikling for alle”

I et land som Norge skulle man ikke tro at det skulle være nødvendig med et sånt tema men det er det desverre. I 1981 året etter at jeg ble født hadde FN funksjonshemmede som et gjennomgående tema et helt år! Og ja, det er det er mye som har forandret seg på disse årene til det bedre men det er desverre en del år igjen før personer med en funksjonsnedsettelse stille på lik linje som andre.

Et eksempel på dette er funksjonshemmede fravær i media. Hvis de mot formodning skulle være på Tven for eksempel så er det som regel pågrunn av funksjonsnedsettelsen og ikke noe annet. Et eksempel er programmet «Ingen grenser». Istedenfor å ta med noen funksjonshemmede i et annet ut på tur program så lager man et helt eget program med bare funksjonshemmede. TV2 planlegger også et eget dating program med funksjonshemmede. Det finnes da en haug med dating programmer på tven allerede, hvorfor kan dem ikke ha med der, hvorfor må man alltid lage noe eget såfort funksjonshemmede skal være med?

Derfor arrangerer Uloba : Debatt om «Ingen grenser» og funksjonshemmede i media den 3. desember på Rockefeller i Oslo