Jeg har kjørt elektrisk rullestol (Permobil) i over 30 år og utviklingen har kanskje ikke vært så veldig stor. Eller jo det har den, men ikke noe revolusjonerende nytt. De har fått ESP og litt sånt på dem. Så ting går litt mer stabilt nå, men ikke noe mer enn hva en dreven rullestol kjører klarte å fikse på egenhånd før. Permobil sine stoler styres jo via forhjulene og bakhjulene henger bare etter og kan snurre rundt 360 grader men det har ikke vært noe kontroll på disse. De bare henger der liksom. Det har vært forsøkt forskjellige løsninger på det, men det har alltid endt opp med at de henger og slenger!  Utover dette så syns jeg det var vært lite innovasjon på over 30 år. Jeg syns det burde ha vært mer. Sjekk ut videoen nedenfor, dette er en ganske heftig modifisert Permobil men jeg ser mange muligheter her. Forøvrig så har det vært gjort noen forsøk tidligere også på innovasjon. For eksmepel iBot som var forløperen til Segway eventyret. Jeg har veldig tiltro til HERL prosjektet, men det er også spennende at Toyota faktisk prøver å starte opp igjen iBot

Kommentarer