Bilde av en gate i Tønsberg sentrum. En mann sitt på en benk som står på fortauet
Fotograf: Andreas Henden

På vei til jobben i går hørte jeg på kulturnytt om hvordan de gode bysentrene har blitt utryddet av kjøpesenter kulturen. Jeg er egentlig en tilhenger av sentrums livet  selv om jeg bor på toppen av et kjøpesenter. Problemet er at sentrum ofte ikke er tilgjengelig. En ting er at det begynner å hjelpe litt på at kommunene er flinkere til å lage nedsenkede fortauskanter nå enn de var tidligere, men det hjelper ikke når man ikke kommer inn i butikkene. Når jeg kommer til et kjøpesenter så vet jeg at jeg kommer sannsynligvis inn i alle butikkene i det kjøpesenteret med rullestolen min sånn er det ikke i sentrum. Hadde man gjort det enklere å ta seg rundt i sentrum så tror jeg flere folk hadde benyttet det.

Linker:
Slakter norske bysentre i ny bok

 

 

Kommentarer